"Albert II oogde vermoeid bij laatste officieel bezoek"

Albert II oogde vermoeid bij laatste officieel bezoek

"Albert II oogde vermoeid bij laatste officieel bezoek"

Print
Koning Albert II gaf tijdens zijn laatste officieel bezoek al een vermoeide indruk. Dat was op 13 juni in Oostduinkerke, waar hij nog op zee ging met de garnaalvissers. De secretaris van de Orde van de Paardevisser, Luc Vandierendonck, bevestigt dat.

Kent u iemand die net zoals de koning 79 jaar (of iets jonger of ouder) is, maar nog niet aan pensioen denkt? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw contactgegevens niet te vermelden.


"Het was toen duidelijk dat de koning heel erg aan het genieten was en het bezoekje met een bepaalde intensiteit beleefde", zegt Vandierendonck. "Waarschijnlijk wist het koningspaar toen al dat dat bezoek hun laatste zou worden voor zijn aftreden."

"Pijn aan de rug"

Koning Albert II ging toen op zee met de paardenvissers en deed mee aan alle activiteiten. "Maar toen hij op en af de paardenkar moest, zag je dat hij het lastig had en pijn had aan de rug. De koningin hielp haar man wel", vertelt Vandierendonck.

De Orde is heel fier dat zij als laatste het vorstenpaar mocht ontvangen. Binnen drie jaar krijgt de Orde naar aanleiding van haar 50ste verjaardag de koninklijke titel. "We hopen dat we die uit handen krijgen van een van onze koningen", aldus nog Vandierendonck.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws