Stationsstraat vanaf vandaag weer open voor verkeer

Het verkeer kan vanaf vandaag (vrijdag) weer door de Stationsstraat in Sint-Niklaas rijden. De officiële openstelling is pas na de vakantie gepland. Tegen dan wil centrummanager Filip Van Bel de leegstaande panden ingevuld hebben met satelliet- of spiegelwinkels.

jatimmermans

De officiële opening van de vernieuwde Stationsstraat is gepland op 1 oktober. "Tegen dan moeten we ervoor zorgen dat de straat er vrolijk en gevuld uitziet", vindt centrummanager Filip Van Bel. "Dat is een doelstelling op korte termijn. Tegelijkertijd moeten we ook op lange termijn denken en de juiste winkels naar de straat halen. Dat is mijn dubbele opdracht. Ik stel in de eerste plaats alles in het werk om ervoor te zorgen dat het opnieuw aangenaam winkelen wordt in de Stationsstraat. We kunnen geen leegstaande winkelstraat officieel openen."

Om dat doel te bereiken zoekt de centrummanager zijn heil in de formule van de satelliet- en spiegelwinkels. "Mijn werkterrein is het kernwinkelgebied. Vandaar het idee van de satelliet- en spiegelwinkels. Het zijn winkels waarbij we aan bestaande zaken uit het kernwinkelgebied de kans geven om op tijdelijke basis een winkel in de Stationsstraat open te houden, een satelliet of spiegel van hun bestaande zaak. Met het oog op dat tijdelijke initiatief worden contacten gelegd met eigenaars van panden in de straat", schetst Van Bel.

YVES VREBOS

Foto Gert Cools

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio