Sint-Amadeus sluit sporthal

Sint-Amadeus sluit sporthal

Sint-Amadeus sluit sporthal

Print
Mortsel - Het psychiatrisch centrum Sint-Amadeus ziet het verhuren van accommodatie niet langer als een kerntaak en dat brengt een aantal Mortselse sportclubs in de problemen. Sinds eind juni kunnen die niet langer terecht in de sporthal van Sint-Amadeus.

Het was verre van prettig nieuws voor de sportclubs die gebruikmaken van de sporthal in de Deurnestraat, toen ze einde juni via een brief van de directie vernamen dat er een einde kwam aan de overeenkomst. Maar helemaal onverwacht kwam het bericht zeker niet.

"In het voorjaar hadden we al te horen gekregen dat de verdere huur onzeker werd. Toen was gezegd dat de zaak na het aflopen van onze overeenkomst in juni vanaf september maand per maand zou worden bekeken", vertelt voorzitter Bart Carmen van multisportvereniging Deugd en Volharding. De club huurde de zaal af voor haar Blijf Fit-afdeling met oudere leden, die er turnden en volleybal speelden.

"Door deze beslissing staan we plots met onze rug tegen de muur. Uitwijken naar een andere hal is niet zo eenvoudig, temeer omdat de weinige andere mogelijkheden in Mortsel al ingenomen zijn. We hopen nu te kunnen uitwijken naar de sportzaal van de Lieven Gevaertschool of van het GTI", zegt Carmen.

Jan Van de Poel

Foto Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio