1 / 2

Belgen hebben voor het eerst seks op 17de

Wanneer was uw eerste keer? Als we op de cijfers van 'De Wereldatlas van de Seksualiteit' mogen vooruitgaan zou dat rond uw 17de moeten geweest zijn. Daarmee zijn we relatieve laatbloeiers, maar we halen onze achterstand meer dan ooit in. Vooral als het aankomt op vreemdgaan.

mgeysmans

Gemiddeld vrijen de Belgen zo'n 8,9 keer per maand, waarmee we het gemiddelde van twee keer per week halen. Daarmee doen we het niet slecht, maar ook niet bijster goed op wereldvlak. Wat wel opvalt is het aantal schuimarcheerders: enkel de Fransen en Italianen blijken meer vreemd te gaan dan de Belgen.

Stress ontvluchten

Hoe dat komt? Uiteraard zitten er overal wel eens rotte appels tussen, of wordt er in een dronken bui al eens een misstap begaan. Maar het aantal zou vooral zo hoog liggen door Brussel. Daar verblijven heel wat Europese diplomaten die, ver weg van huis, op zoek gaan naar een 'scharrel'. Uit het profiel van de gemiddelde schuinmarcheerder blijkt namelijk dat de man tussen de 35 en 49 jaar oud is, hoger opgeleid is en een job met verantwoordelijkheden heeft. Het hebben van een affaire geeft dergelijke mensen een manier om zich te ontspannen en even weg te vluchten van alle stress.

Tijdens het onderzoek werd ook gevraagd naar de leeftijd waarop we voor het eerst seks hebben. Bij de Belgen en Ieren blijkt dat cijfer op 17 jaar te liggen, waarmee we enkel de Turken nog achter ons hebben, die pas op hun 18de voor het eerst de lakens delen. Spanjaarden zijn dan weer de 'heetsten', zij spelen hun broek al uit op hun 13de. Op hun 14de volgen de Italianen, Kroaten, Portugezen, Bulgaren, Oostenrijkers en Duitsers. Op hun 15de is het de beurt aan de Slovaken, Grieken, Fransen, Tsjechen, Denen, Zweden en IJslanders. Eenmaal de kaap van de zestien bereikt wagen ook de Zwitsers, Finnen, Nederlanders, Britten en Noren hun kans.

Photo News

NIET TE MISSEN