Drie arrestaties na wilde achtervolging van Rotterdam tot in Schoten

Drie arrestaties na wilde achtervolging van Rotterdam tot in Schoten

Drie arrestaties na wilde achtervolging van Rotterdam tot in Schoten

Print
Schoten - Een wilde achtervolging die begon bij een controle in Rotterdam eindigde in de nacht van woensdag op donderdag in Schoten. Twee vrouwen en een man werden na verschillende pogingen om politiewagens te rammen en hevig verzet gearresteerd. Ze waren in het bezit van xtc. Dat melden de Nederlandse media.

Nederlandse politieagenten wilden de auto, met Belgisch kenteken, controleren in het kader van de Opiumwet en de Wegenverkeerswet. De auto ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van ons land. Er ontstond een grootschalige achtervolging met de Eenheid Rotterdam, de Landelijke Eenheid en ook een politiehelikopter.

De bestuurster van de verdachte auto, een 23-jarige uit België, probeerde verschillende keren de politiewagens te rammen in een poging te vluchten. Eenmaal over de grens nam de Belgische politie de achtervolging over en ter hoogte van Schoten raakte de auto van de weg.

De bestuurster en een vrouwelijke inzittende werden onder hevig verzet gearresteerd. Een mannelijke passagier ging er rennend vandoor, maar hij werd door Belgische agenten met een politiehond gevonden in de bossen.

Nadat de verdachten waren afgevoerd, werd naast de auto een tas met daarin zo'n 2 kilo xtc-tabletten gevonden. Deze werden in beslag genomen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio