Nog nooit zoveel keuze met ecocheques

U kan steeds meer producten kopen met ecocheques. Bij supermarktketen Makro kan het voor 5.500 producten, bij Delhaize voor meer dan achthonderd. Enkel Colruyt doet er niet aan mee, omdat het te veel kost.

dvansant

De ecocheques worden meestal in juni en juli uitgekeerd aan werknemers. Ze zijn enkel bestemd voor de privésector. Uw werkgever geeft die cheques als dat in de collectieve arbeidsovereenkomst staat. U kan maximaal voor 250 euro ecocheques per jaar krijgen en u kan ze niet inwisselen voor iets anders, zoals maaltijdcheques. Wie de ecocheques niet gebruikt, is het geld kwijt.

Het aantal producten dat u met uw ecocheque kan kopen, is de laatste maanden fors uitgebreid. U kan ze nu bijvoorbeeld ook gebruiken voor bus- en treintickets, maar niet voor abonnementen op het openbaar vervoer.

Volgens Sodexo worden ecocheques het meest gebruikt voor de aankoop van energiezuinige koelkasten en diepvriezers. U mag die toestellen met ecocheques betalen als ze het label A+ of A++ bevatten. Droogkasten en wasmachines kunnen al vanaf het label A. Andere populaire ecoproducten zijn fietsen, tuinmeubelen en biovoeding. Elektrische fietsen mogen ook.

CWil
Archieffoto Belga
Nu in het nieuws