Dieven stelen dure houten pallets

Dieven stelen dure houten pallets

Dieven stelen dure houten pallets

Print
Temse - Twee Nederlanders die meer dan honderd pallets stalen bij een bedrijf in Temse zijn dinsdag op heterdaad betrapt. Ze sloegen ook al toe in Lokeren.

Joey S. (24) en Michael K. (25), beiden Nederlanders, werden woensdag door de politie van Brecht in Antwerpen gearresteerd. Ze pleegden verschillende diefstallen. Het tweetal werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

"Beiden worden verdacht van diefstallen met inklimming in een bedrijf in Temse, in de Jan De Malschelaan", legt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert uit. "Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat in de periode van begin januari tot en met begin deze maand ze zeker drie keer tientallen pallets ontvreemdden. Ze werden dinsdag opgemerkt door een alerte getuige die de politie verwittigde."

De twee verdachten zouden ook in aanmerking komen voor gelijkaardige feiten bij bedrijven in Lokeren en Antwerpen. Ze reden met een bestelwagen met Nederlandse nummerplaat en namen telkens dure Europaletten mee, die ze waarschijnlijk wilden doorverkopen. Dat zou hen enkele duizenden euro's opleveren, want bij Linqed2u in Temse stalen ze meer dan honderd pallets.

Het bedrijf ligt aan de gewestweg N16. De dieven konden langs de achterkant binnenraken.

SOPY

Foto Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio