Politie maant aan tot voorzichtigheid na arrestatie oplichter

Politie maant aan tot voorzichtigheid na arrestatie oplichter

Politie maant aan tot voorzichtigheid na arrestatie oplichter

Print
Mechelen - De Mechelse politie maant het publiek aan om voorzichtig te zijn voor een oplichtingstactiek die werd toegepast door een man die enige tijd geleden werd opgepakt. Dat melden ze in een persbericht.

De man knoopte een vriendschappelijke relatie aan met zijn slachtoffers, alvorens hen te bestelen. Meestal gaat het om alleenstaande ouderen. Nadat ze hem in vertrouwen hadden genomen, ging hij met een list hun huis binnen, zogenaamd voor een glaasje water om een medicijn in te nemen, even naar het toilet te gaan, of soortgelijke zaken. Vervolgens beroofde hij zijn slachtoffers van hun contant geld of kredietkaarten. De feiten deden zich gedurende enige tijd voor in het stadscentrum en in de 'ruime omgeving' van Mechelen.

De politie doet nu ook een oproep naar andere slachtoffers. Er zijn niet veel klachten of meldingen binnengekomen, gezien de vaak zeer hoge leeftijd van de betrokkenen. Ook zijn ze ervan overtuigd dat niet alle slachtoffers ten volle beseffen dat er in hun huis een misdrijf heeft plaatsgevonden.

Meent u slachtoffer geweest te zijn van dergelijke feiten, of denkt u iemand te kennen die de dupe is geweest van deze oplichtingspraktijken? Dan kunt u de lokale politie van Mechelen verwittigen via het telefoonnummer 015 464 464 en tijdens de kantooruren op politie@mechelen.be.

DV
Archieffoto Geert De Rycke
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio