Rijden als een prof in de Wielerronde van België

Print
Herentals - Wielertoeristen die eens vier dagen willen (be)leven als een profrenner en daarbij al fietsend België doorkruisen, zonder te moeten stoppen voor verkeerslichten, moeten zich sito presto inschrijven voor de 'Move to Improve'-wielertour.
Vier dagen fietsen langs de mooiste plekjes van ons land, professioneel begeleid als een echte prof. Dat is wat ex-profrenner Jan Van Nueten, ondernemer Jeroen Lerouge en bestuursleden Jos Vervoort en Peter Stockx aanbieden tijdens hun wielertour voor het goede doel, van 27 tot 31 augustus.

Hersenverlamming

Jan Van Nueten en co. zijn niet aan hun proefstuk. In 2012 werd de eerste wielerronde een organisatorische voltreffer, dankzij de inzet van vele helpende handen. Alle deelnemers waren erg enthousiast. Niet in minst fietsende ondernemer Jeroen Lerouge uit Olen, die dit jaar mee zijn schouders onder het evenement zet.

"We hebben ons vorig jaar ingezet voor kinderen met brandwonden", zegt Jan Van Nueten. "Dit jaar steunen 'Move to Improve', een project voor kinderen die in het UZ Pellenberg revalideren na operaties omdat ze aan hersenverlamming leiden. Hoe meer revaliderende kinderen bewegen, hoe groter de kans dat ze zelfredzaam blijven. Een speciaal fietsproject moet hen daarbij helpen en daarvoor zamelen we geld in."

Professor Gui Molenaers, die de revalidatieafdeling in Pellenberg leidt, wil nu in een kamer van het ziekenhuis een fiets en een stel camera's installeren, waarbij de patiëntjes zichzelf een Alpen- of Pyreneeëncol zien op fietsen. Dat vergroot hun motivatie. Het Kempense initiatief krijgt Tom Boonen, ook al steunpilaar van Move to Improve, en rolstoelatlete Marieke Vervoort als peter.

Peloton van 100 man

De wielertour start in Antwerpen. Daarna gaat het via slaapplaats Lanaken (140 km) tot in Houffalize (141 km), in de Ardennen. De slotritten gaan van Steenhuffel (179 km, Palm!) en Herentals (107 km).

"Het tempo ligt binnen bereik van elke getrainde wielertourist", verzekert Jan Van Nueten. "Het leuke is ook dat je in gezelschap van oud-wielerkampioenen, zoals Ward Sels kan fietsen."

Honderd deelnemers kunnen mee, vaak teams van vriendenclubjes of bedrijven, maar individueel meerijden mag ook. De individuele deelnameprijs bedraagt 695 euro. Daarvoor krijg je vier overnachtingen met stevig ontbijt in comfortabele hotels, lunch en bevoorrading onderweg, fiets- en vrijetijdskledij, begeleiding door motards, en bijstand van een ambulance, dokters, masseurs, fietsherstellers, sportdirecteurs en een bezemwagen.

www.wielertour.be

Marc HELSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio