Geen diefstallenplaag op Werchter

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar is tevreden over het verloop van Rock Werchter. De burgemeester wijst op de optimale sfeer onder de festivalgangers.

fvranckx

"We hebben geen enkele schermutseling gehad. Ook op de campings is alles rustig gebleven. De festivalgangers hebben onze veiligheidstips zoals bijvoorbeeld geen waardevol materiaal achterlaten in de tent goed opgevolgd", aldus Claes. Er is ook geen sprake geweest van de gevreesde grote golf van gauwdiefstallen. De eerste drie festivaldagen werden in totaal 137 aangiftes gedaan van zaken die gestolen of verloren waren. Donderdagavond werd een 21-jarige Roemeense gauwdief opgepakt.

Qua verkeer is het ook allemaal goed meegevallen. "De voorspelde files en opstoppingen hebben we niet gehad. Meer mensen dan tevoren zijn met de fiets gekomen. De 3 fietsenparkings hebben nu een gezamenlijke capaciteit van 5.000 fietsen, maar die zullen we volgend jaar moeten uitbreiden. De Lijn zal dit jaar in totaal 114.000 reizigers van en naar Rock Werchter vervoerd hebben, ongeveer evenveel als de 115.000 van vorig jaar", aldus Claes.

Belga Foto RL

MEER OVER Dirk Claes

Nu in het nieuws