Doodgereden wolf had bever in de maag

In het Nederlandse plaatsje Luttelgeest, in de provincie Flevoland, is donderdagochtend 4 juli een doodgereden dier gevonden met duidelijke kenmerken van een Europese wolf. DNA is verzameld voor onderzoek. "Als hieruit blijkt dat het een wolf is, dan is dit de eerste zekere wolf sinds anderhalve eeuw in Nederland", zegt Jan Loos van Landschap vzw.

awillems

"En nog straffer nieuws: uit de autopsie van het dier is inmiddels gebleken dat de wolf als laatste maaltijd een bever had gegeten", aldus Jan Loos. "Wat het vermoeden versterkt dat het om een wilde wolf gaat. De resultaten van het DNA-onderzoek zullen uitsluitsel geven. Wolf eet bever: een mooiere illustratie van de wildlife-comeback kunnen wij nauwelijks bedenken."

DNA

Experts in Nederland en Duitsland denken dat het een wolf is, maar kunnen een wolfshond nog niet helemaal uitsluiten. Dergelijke recente kruisingen tussen wolf en hond kunnen namelijk heel sterk op een wolf lijken. DNA van het dier wordt naar Duitsland gestuurd om zekerheid te krijgen over zijn identiteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER