Transportbedrijf Essers 'zeer tevreden' over afwijzing beroep Ferrarisbos

Het transportbedrijf H. Essers uit Genk is tevreden met de beslissing van de deputatie van Antwerpen om het beroep af te wijzen tegen de gedeeltelijke kap van het zogenaamde Ferrarisbos. Dat meldt het bedrijf donderdag. Het bedrijf beraadt zich wat te doen met de op het terrein aanwezige actievoerders.

dvansant

In april kreeg het transportbedrijf van de stad Antwerpen een vergunning om 1,74 van de 5,53 hectare van het zogenaamde Ferrarisbos in Wilrijk te rooien en er loodsen te bouwen. Milieuvereniging Natuurpunt, die meent dat de locatie bedoeld is om het in Kontich afgebrande bedrijf Veritas te vervangen, ging in beroep bij de provincie, maar de provinciale deputatie wees dat beroep donderdag af. Wel werden een aantal bijkomende, milderende maatregelen opgelegd.

Bij Essers is men "zeer tevreden" met de beslissing van de deputatie. "De percelen werden als industriegrond ingekleurd in 2005, om versnippering van het landschap tegen te gaan, maar er werd door geen enkele partij of organisatie een beroep ingediend tegen deze inkleuring", klinkt het. Het bedrijf stelt verder dat de procedures rond de milieueffectenrapportering correct werd uitgevoerd, en benadrukt dat de er compensatiemaatregelen zijn zoals de aanplanting van een nieuw bos.

Ten slotte hoopt het bedrijf dat de ongeveer twintig activisten die het bos nog 60 dagen willen bezetten, het terrein snel en vrijwillig zullen verlaten. "We zijn als bedrijf in beraad of we zullen overgaan tot verdere acties", klinkt het daarbij.

Belga

Foto Wim Hendrix

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio