1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Duchâtelet wil het spelletje hard spelen

Roland Duchâtelet is niet zomaar zinnens Standard in de handen van de overnemers van La Famille des Rouches te laten vallen. De voorzitter van de Luikse club lijkt het spelletje hard te willen spelen.

fvranckx

Duchâtelet zat gisteravond samen met een delegatie van La Famille des Rouches (FDR) en twee politieke bemiddelaars. FDR voerde de druk om Duchâtelet immers fors op.

Duchâtelet stelt ook dat Louis Smal geen concrete overnemers achter de hand heeft. Hij haalt aan dat minister Jean-Claude Marcourt uit zijn rol valt als bemiddelaar door zijn verklaringen aan de Waalse televisie. Marcourt stuurde aan op een snelle overname, maar volgens Duchâtelet neemt zo’n proces minstens vier tot vijf maanden in beslag.

Daarenboven meldt hij dat hij Standard wil overlaten aan een nieuwe investeerder omdat de veiligheid van de mensen rond het stadion niet meer gegarandeerd kan worden. Als die veiligheid terug in ere wordt hersteld, lijkt een vertrek voor Duchâtelet niet noodzakelijk.

Vervolgens haalt hij ook aan dat uit een opiniepeiling op de site van de Waalse krant La Dernière Heure blijkt dat er toch nog een groot gedeelte van de fans achter hem staat.

Snelle afhandeling

De afvaardiging van FDR pleitte voor een snelle afhandeling van de overname van de club. Ze eisten dat Duchâtelet binnen de twee weken met concrete voorwaarden op de proppen zou komen.

Binnen veertien dagen verwachten zij dat Duchâtelet met een overnameprijs op de proppen komt. Het is onbekend of Duchâtelet bereid is mee te werken.

Lees vandaag meer in uw krant.

StJo Foto's Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL