A. Stocletlaan gaat op vrijdag 5 juli weer open

Print
Duffel - De doorgang onder de spoorweg in de A. Stocletlaan gaat al op vrijdag 5 juli open. Oorspronkelijk was dit pas op 23 augustus gepland.
De A. Stocletlaan, de belangrijkste Duffelse invalsweg, was sinds februari voor alle verkeer afgesloten. De afgelopen maanden brak spoorwegbeheerder Infrabel er de oude spoorwegbrug af, verwijderde de oude landhoofden en vernieuwde het wegdek onder de spoorwegbrug.

"Uiteraard zijn we blij dat Infrabel de A. Stocletlaan anderhalve maand eerder dan gepland vrijgeeft. In de eerste plaats voor de inwoners op het omleidingstraject. Het gemeentebestuur wil hen expliciet bedanken voor hun begrip", reageert schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

Infrabel schuift haar werf nu op naar de spoorwegonderdoorgang aan de Mechelsebaan. Ook hier wordt de oude spoorwegbrug afgebroken. Infrabel start daar op 29 juli. Toch zal de spoorwegonderdoorgang al vanaf 22 juli afgesloten zijn. Intercommunale Eandis begint dan namelijk met haar voorbereidende werken. Het einde van deze werkzaamheden is voor begin oktober gepland.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio