DVD: Passion - (**)

DVD: Passion -
(**)

DVD: Passion -
(**)

Print
Zoals voor vriend en tijdgenoot Francis Coppola volgden na bejubelde films in de seventies en eighties woeliger tijden voor Brian De Palma. Met Passion probeert de Amerikaan opnieuw een voet tussen de deur te krijgen in Hollywood, al werd de film met Europees geld gemaakt en betreft dit een remake van Alain Corneau's Crime D'Amour.
Het verhaal is identiek: de manipulatieve Christine (Rachel McAdams) gaat steevast met de eer lopen voor het werk dat medewerkster Isabelle. De rivaliteit ontspoort tot een misdaaddrama wanneer Isabelle het heft in eigen handen neemt. De Palma voegt weinig toe aan de plot, maar injecteert het verhaal wel met zijn eigen obsessies.

Hij drijft de erotiek op, gebruikt (wie doet dat nog?) split-screens, stoeit met spiegels en droomsequenties. In al die details, die meer dan eens zijn voornaamste obsessie - Alfred Hitchcock - verraden, kijkt de regisseur niet meer om naar zijn hoofdrolspeelsters. Het leidt tot bedenkelijke prestaties van een theatrale McAdams en een inerte Rapace, die staart als een konijn naar een lichtbak. Deze film voelt nu al gedateerd aan.

SV
(ons oordeel: **)MEEST RECENT