DVD: Silver Linings Playbook - (***)

DVD: Silver Linings Playbook -
(***)

DVD: Silver Linings Playbook -
(***)

Print
Silver Linings Playbook is voor acteurs Bradley Cooper en Jennifer Lawrence een cadeau met een grote strik rond. U mag Lawrence vooral kennen uit The Hunger Games en Cooper uit de Hangover-trilogie, in deze film van David O. Russell grijpen ze met beide handen de kans om hun kunnen te bewijzen.
Cooper is Pat, een man die na een psychiatrische opsluiting weer de wereld in mag en er de lichtjes geschifte jonge weduwe (Lawrence) tegen het lijf loopt. De twee samen zijn 'an accident waiting to happen', maar Pat is zo gefixeerd op een verzoening met zijn vrouw dat hij haar nauwelijks bekijkt. Op het thuisfront is er vooral vader Pat Sr. (een sterke Robert De Niro), een explosieve bookmaker die gelooft in de vreemdste toevalligheden en onhandig probeert dichter bij zijn zoon te komen.

Silver Linings Playbook heeft een zeker weekendfilm-gehalte maar verzoent drama en comedy uiteindelijk erg mooi en leunt terecht op de erg sterke vertolkingen. Jennifer Lawrence kreeg er zelfs een oscar voor. Is dit een romantische komedie, of is de humor daarvoor niet nadrukkelijk genoeg? Het genre kan wat van deze Silver Linings gebruiken.

SV
(ons oordeel: ***).

Nu in het nieuws