Stadspersoneel doneert bloed

Stadspersoneel doneert bloed

Stadspersoneel doneert bloed

Print
Mechelen - Het stadsbestuur, het OCMW, de brandweer en de politie hebben dinsdag de handen in elkaar geslagen en samen met Rode Kruis Vlaanderen een bloedinzameling georganiseerd. De verschillende stadsdiensten gaven alvast het goede voorbeeld en doneerden dinsdag zelf zakjes bloed.

Vroeger kreeg het personeel een vrije dag om bloed te doneren. Nu die regeling is afgeschaft, wil de stad de drempel verlagen door de inzamelingen zelf te organiseren. "Het is de eerste keer dat we dit doen," aldus Marina De Bie (Groen), schepen van personeel. "Maar gezien de betrokkenheid en het engagement dat het personeel bij voorgaande initiatieven toonde, ben ik er zeker van dat ook dit een succes wordt."

De organiserende partners hopen ten slotte ook dat ze door deze actie het goede voorbeeld geven aan de Mechelaars, omdat het nu meer dan ooit noodzakelijk is nieuwe donoren te vinden. Globaal gezien heeft 70% van de mensen ooit een transfusie van bloed of bloedproduct nodig, terwijl amper 3% van de bevolking ook zelf bloed geeft.

NIGE

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio