Bakelants: "Nu gaan voor tweede ritzege"

Bakelants: Nu gaan voor tweede ritzege

Bakelants: "Nu gaan voor tweede ritzege"

Print
Twee dagen lang duurde de gele droom van Jan Bakelants. In de ploegentijdrit klokte zijn RadioShack-Leopardteam 26:25, 29 seconden trager dan de troepen van Orica GreenEdge, waardoor Jan Bakelants het gele leidersshirt moet laten aan Simon Gerrans.

"Wij zijn met de ploeg tot het uiterste gegaan en hebben ons niets te verwijten", meldde Jan Bakelants. "Iedereen deed zijn deel van de koek, het kon niet beter."

"Ik heb vroeg in deze Tour een rit gewonnen en pakte daarmee de gele trui. Misschien kan ik nog wel eens uitpakken met een tweede etappewinst. Ik heb nu echt geen stress meer. Komt er een mogelijkheid voor een volgende overwinning, dan pak ik die zeker mee. De ritten voor de aanvallers moeten er immers nog aankomen dus ik maak nog zeker kans."

"Mijn Tour is nu al ongelooflijk verlopen. Bij de gele trui dragen komt heel wat bij kijken. Persconferenties, van hier naar daar gevoerd worden, het zijn allemaal zaken die aan de energie van een renner knagen. Maar wat ben ik blij dat ik dat allemaal heb mogen meemaken, die schitterende dagen in het geel."

Foto Photo News