Klacht antisemitisch geweld: Israëlische ambassade heeft "volste vertrouwen"

Klacht antisemitisch geweld: Israëlische ambassade heeft volste vertrouwen

Klacht antisemitisch geweld: Israëlische ambassade heeft "volste vertrouwen"

Print
Aartselaar - De Israëlische ambassade voor België en Luxemburg laat dinsdag weten dat ze "het volste vertrouwen" heeft in de wijze waarop de Belgische autoriteiten het onderzoek voeren naar een klacht over antisemitisch geweld in Aartselaar.

De ambassade "is ervan overtuigd dat het onderzoek grondig zal worden gevoerd en dat de resultaten zullen bijdragen aan de handhaving van de fundamentele rechten van individuele vrijheid en gelijkheid", luidt het in een persbericht.

Twee vrouwen, een Israëlische en een Belgische, dienden een klacht in omdat ze naar eigen zeggen te maken kregen met antisemitische beledigingen van hun onderburen. De Joodse vrouw werd door hen zelfs in elkaar geslagen, luidt het. Het stel vindt ook dat de politie van de zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) de zaak niet ernstig neemt. Die laatste houdt het op een geëscaleerde burenruzie, zonder xenofobe elementen. Er werd ook een onderzoek opgestart naar de manier waarop de politie de klacht behandelde.

De Israëlische ambassade volgt het onderzoek van nabij op, zegt ze nog. "De ambassade stelt vast dat de Belgische autoriteiten veel middelen en inspanningen aanwenden zowel op federaal, regionaal als gemeentelijk vlak in de strijd tegen het antisemitisme dat spijtig genoeg de laatste jaren in meerdere Europese landen toeneemt. Over de bovengenoemde zaak werd een onderzoek naar zowel het voorval als naar het optreden van de lokale politie ingesteld, zowel door de federale als door de gemeentelijke overheden."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio