Veel bedrijven werken door tijdens het bouwverlof

Veel bedrijven werken door tijdens het bouwverlof

Veel bedrijven werken door tijdens het bouwverlof

Print
Heel wat bedrijven in de bouwsector zullen dit jaar doorwerken tijdens het bouwverlof om hun achterstand in te halen.

Bij de Vlaamse Confederatie Bouw, dat de grotere bouwbedrijven vertegenwoordigt, zal zowat een derde (32 procent) gedeeltelijk doorwerken om de achterstand door de vele dagen winterverlet te compenseren. Bij Bouwunie, die bouw-kmo's vertegenwoordigt, gaat zelfs 60 procent doorwerken. Dat melden beide organisaties dinsdagavond.

Bij Bouwunie vulden 536 leden de enquête in. Zestig procent gaat doorwerken, 8 procent weet het nog niet zeker. "In 90 procent van de gevallen gaat het om de zaakvoerder die verder werkt, bij 24 procent (ook) de werknemers." Zowat de helft geeft als reden op dat ze de opgelopen achterstand willen inhalen en/of een specifiek project willen afwerken. Ook geeft 27 procent aan zich financieel geen vakantie te kunnen veroorloven wegens de crisis.

Aan de enquête van de Vlaamse Confederatie Bouw gaven zowat 400 bedrijven gehoor. Door de lange winter heeft meer dan de helft van de aannemers (56 procent) meer dan vier weken vertraging opgelopen. Een kwart had drie tot vier weken vertraging. Zeventachtig procent had de voorbije winter meer problemen dan anders.

Bij de VCB werkt 32 procent van de leden door: "21 procent voor een deel van de vakantie, 8 procent voor een deel van het personeel en 3 procent voor het volledige bedrijf".

Belga

Foto Tom Palmaers