Flipkens naar halve finales Wimbledon

Print

Flipkens naar halve finales Wimbledon

Kirsten Flipkens (WTA-20) heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. Onze landgenote versloeg de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-8), de toernooiwinnares van 2011, in 2 uur en 5 minuten met 4-6, 6-3 en 6-4.

In de halve finales neemt Flipkens het op tegen de Franse Marion Bartoli (WTA-15). Bartoli (foto onderaan), finaliste in 2007 op Wimbledon, won in de kwartfinales van de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-17) met 6-4 en 7-5.

Lees ook Kirsten Flipkens: "Meer dan een droom"

Kvitova en Flipkens vlogen er meteen in, maar Flipkens moest als eerste haar opslag inleveren. Verschillende breaks volgden daarop tot Kvitova het bij 5-4 afwerkte.

Flipkens speelde agressiever in set twee terwijl Kvitova moeilijke momenten doormaakte. Ze kreeg een pilletje tegen de griep, maar kon niet meer verhinderen dat Flipkens de set pakte met 6-3.

Set drie was er een op het scherpst van de snede. Kvitova haalde uit met diepe ballen en een stevige opslag, Flipkens bracht een afwisselend spel en straalde veel vertrouwen uit. Het ging lang gelijk op tot Flipkens bij 4-4 de bovenhand begon te halen. Onze landgenote ging door de opslag van Kvitova die in het volgende spel verbouwereerd toezag hoe Flipkens het uitmaakte met een ace.

Van 175 naar 20

Het is de eerste keer dat Flipkens in een Grand Slam bij de laatste vier zit. Vorig jaar speelde Flipkens niet eens de kwalificaties voor Wimbledon. Na veel blessureleed was ze naar de 175e plaats op de wereldranglijst afgezakt. Inmiddels maakte Flipkens een enorme sprong.

In september 2012 bracht ze in Quebec een eerste WTA-toernooi op haar palmares en in januari bereikte ze in het Australian Open voor het eerst de achtste finales van een Grand Slam. In aanloop naar Wimbeledon werd Flipkens runner-up in het grastoernooi van Rosmalen, Het was pas haar tweede WTA-finale.

Bartoli

De 28-jarige Bartoli (foto onder), winnares van zeven WTA-toernooien, heeft meer ervaring. In 2011 bereikte ze de halve finales van Roland-Garros en op Wimbledon speelde ze in 2007 de finale. En dat nadat ze in de halve finales Justine Henin met 1-6, 7-5 en 6-1 uit het toernooi gemept had. In de finale bleek vervolgens Venus Williams met 6-4 en 6-1 te sterk. Tegen Flipkens speelde Bartoli nog niet eerder.
Radwanska-Lisicki

De andere halve finale bij de vrouwen gaat tussen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-4) en de Duitse Sabine Lisicki (WTA-24). Radwanska versloeg de Chinese Li Na (WTA-6) in drie sets: 7-6 (7-5), 4-6 en 6-2. De match duurde 2 uur en 39 minuten.

Lisicki was te sterk voor de Estse Kaia Kanepi (WTA-46): tweemaal 6-3 in iets meer dan een uur.
MEEST RECENT