Rudy Van Ballaer nieuwe directeur AZ Herentals

Print
Herentals -

Rudy Van Ballaer is vanaf midden juli de nieuwe algemeen directeur van het AZ Herentals. Hij neemt de fakkel over van dr. Bruno Van Eesbeeck, die tijdelijk de functie waarnam.

Van Ballaer (38) was voordien gedurende vier jaar werkzaam in het AZ Nikolaas in Beveren als directeur beleidsinformatie en IT en daarvoor acht jaar in het AZ Salvator-St.
-Ursula (nu Jessa Ziekenhuis), in Hasselt.

Om zich in te werken in de dossiers en kennis te maken met de medewerkers en de afdelingen, is hij al sinds twee weken aanwezig in het ziekenhuis. "Ik krijg de kans om gedurende enkele weken mee te draaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, wat een heel leerrijke ervaring is", aldus de nieuwe directeur.

Er wachten Rudy Van Ballaer meteen drukke tijden. Zo worden in 2013 nog een nieuw consultatiegebouw en bijkomende operatiezalen geopend. "AZ Herentals is een ziekenhuis dat groeit en wil blijven groeien, maar daarbij moeten we rekening houden met de economische realiteit. Het wordt een evenwichtsoefening om de financiële situatie onder controle te houden en tegelijkertijd een kwaliteitsvolle zorgverlening te blijven voorzien. Elke patiënt verdient immers een respectvolle en vriendelijke behandeling."

Marc Helse
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio