Tunnel onder spoor wordt dieper voor brandweer en De Lijn

Print
Willebroek - De tunnel onder het spoor in de Guido Gezellestraat wordt in de nabije toekomst dieper uitgegraven zodat de brandweer en De Lijn, makkelijker kunnen passeren.
Deze week vinden er sonderingen plaats en is de tunnel afgesloten voor alle verkeer. "Deze verdieping van de tunnel gebeurt op vraag van twee partijen.
De Lijn moet nu omrijden omdat de autobussen er niet onderdoor kunnen en eens de brandweer definitief haar stek heeft in het bedrijvenpark De Veert, kunnen ze makkelijker het centrum bereiken", legt burgemeester Eddy Bevers uit.

Timing

Deze week worden er uitgebreide sonderingen uitgevoerd ter hoogte van de tunnel, waardoor de tunnel is afgesloten voor alle verkeer. Eerstdaags hopen ze op basis van deze sonderingen, en na overleg, duidelijkheid te krijgen over de uitvoeringstermijn van de werken. "Voorlopig houden we rekening met een effectieve start van de werken in september, gelet op de planningen van de diverse nutsbedrijven. We zullen de bevolking hiervan tijdig op de hoogte brengen, zodra we ook weten hoe lang deze werken precies gaan duren", verduidelijkt burgemeester Bevers.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio