Met uitwijzing bedreigd gezin mag toch terug naar woonst

Met uitwijzing bedreigd gezin mag toch terug naar woonst

Met uitwijzing bedreigd gezin mag toch terug naar woonst

Print
Zemst - Hoewel de Brusselse raadkamer eind vorig week niet inging op het verzoek van het met uitwijzing bedreigd Chinees gezin Zhu-Yan uit Hofstade (Zemst) om hun aanhouding onwettig te verklaren, heeft de Dienst Vreemdelingenzaken de ouders en hun twee kinderen toch toestemming gegeven om terug te keren naar hun woning Dat meldt de steungroep 'Steun Lisa en haar familie', die zich tegen de uitwijzing kant, op hun facebookpagina.

Het gezin werd begin mei op vraag van Vreemdelingenzaken door de politie overgebracht naar een transitwoning met het oog op hun uitwijzing. De afgelopen tijd verbleven beide ouders in het ziekenhuis.

Dat ze mogen terugkeren naar hun woning is volgens de steungroep "omdat de Dienst Vreemdelingenzaken de ziekenhuisfactuur niet langer wil betalen". De steungroep wijst er echter op dat de uitwijzingsprocedure nog steeds loopt. De advocaat van het gezin heeft een procedure tot regularisatie opgestart.

De vrouw kwam in 2004 naar ons land om te huwen met een Belg. Dit huwelijk hield slechts 3 jaar stand. Omdat het hof van beroep het in 2011 als schijnhuwelijk nietig verklaarde, verloor de vrouw haar verblijfsvergunning. Ze was intussen met een Chinees getrouwd die sinds 2008 illegaal in ons land verblijft.

Tegen de uitwijzing is een grote steunbeweging op gang gekomen. Een onlinepetitie leverde inmiddels al 1.873 handtekeningen op. Eind mei stemde de gemeenteraad van Zemst een solidariteitsmotie.

Belga

Foto Stefaan Van Hul

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio