Tentoonstelling buurtvereniging Houthoek

Print

Tentoonstelling buurtvereniging Houthoek

Laakdal - De Houthoek in Groot-Vorst is zo één van die straten die de laatste jaren een heel ander uitzicht kregen. Huizen van begin en halverwege vorige eeuw werden gesloopt. Weiden moesten plaats maken. Nieuwe gezinswoningen en appartementen kwamen in de plaats.
De buurtvereniging van de Houthoek vond dit het gepaste moment om eens even terug te blikken in de tijd. Oude foto’s werden opgediept, anekdotes verzameld. Bewoners werden geïnterviewd, een heuse documentaire kwam tot stand. Processie, bevrijding, vrouwenvoetbalploeg, scooterclub kwamen weer even tot leven.
De tentoonstelling die hieruit voortvloeide werd een nostalgisch pareltje.

Op vrijdag 5 juli ‘s avonds is ze exclusief toegankelijk voor de bewoners van de Houthoek. Die steken dan een reuzebarbecue aan en breien aan de opening een heus buurtfeest.

Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli van 14 u tot 17u. kan iedereen ze bezoeken in Café De Oude Schuur, de enig overgebleven drankgelegenheid in de straat.
Vanaf woensdag 10 juli tot eind augustus is ze te bezoeken in de gemeentelijke bibliotheek.

Wie liever de benen strekt en zo kennismaakt met de Houthoek kan de hele zomer lang deelnemen aan een zoektocht. Deelnemingsformulieren te verkrijgen bij Slagerij Roka of Café De Oude Schuur. Iedereen welkom. Bezoek en deelname gratis. En ook voor kinderen natuurlijk.

Het project “Houthoek, vroeger en nu” is een organisatie van buurtvereniging Houthoek in samenwerking met de Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde. Erfgoedcel k.ERF en Laakdalse Cultuurraad ondersteunen dit initiatief.

Stefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio