Havenbaas: "Mogelijk chemische activiteiten op Opel-terreinen"

Havenbaas: Mogelijk chemische activiteiten op Opel-terreinen

Havenbaas: "Mogelijk chemische activiteiten op Opel-terreinen"

Print
Antwerps havenbaas Eddy Bruyninckx bevestigt de intentie om de Opel-terreinen te kopen met het optierecht dat het havenbedrijf heeft, maar volgens Bruyninckx (foto) moet ook General Motors beslissen of ze effectief de grond wil verkopen, al gaat hij daar wel vanuit. Binnenkort komt volgens Bruyninckx de reconversiegroep samen om de ontwikkeling van de grond te bekijken.

Maandag raakte bekend dat de terreinen van de voormalige Opelfabriek in de Antwerpse haven door experten op 43,6 miljoen euro geschat wordt. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen liet weten dat zijn raad van bestuur instemt om het terrein van zowat 90 hectare te kopen.

Lees ook: Haven koopt gronden van Opel-fabriek

"Wij zullen ons optierecht op die gronden uitoefenen", stelt de havenbaas in de marge van de voorstelling van de Waaslandhavencijfers. "We hebben 30 dagen de tijd om dat te laten weten, maar ook Opel heeft 30 dagen de tijd om te beslissen wat ze met de grond gaat doen. Ze kunnen hem ook gewoon laten liggen, al ga ik er vanuit dat ze willen verkopen."

Bruyninckx wil op de gronden "nieuwe industriële activiteit met hoge toegevoegde waarde" ontwikkelen. "Binnenkort zal de reconversiegroep daarover samenzitten. We denken bijvoorbeeld aan chemische activiteiten. Autoproductieactiviteiten zijn niet meer zo bindend."

Op de vraag of er plaats is voor logistieke activiteiten zoals die van Katoen Natie, dat in het verleden al interesse had voor het terrein, antwoordt Bruyninckx dat er "in eerste instantie naar de maakindustrie zal worden gekeken".

Belga

Archiefbeeld Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio