Jan Kozak wordt nieuwe bondscoach van Slovakije

Jan Kozak wordt nieuwe bondscoach van Slovakije

Jan Kozak wordt nieuwe bondscoach van Slovakije

Print
Jan Kozak is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Slovaakse nationale ploeg. Hij volgt er het ontslagen trainersduo Stanislav Griga en Michal Hipp op en ondertekende een contract tot november 2015. Dat bevestigde de Slovaakse voetbalbond dinsdag.

Hipp en Griga werden vorige maand aan de kant geschoven na een reeks zwakke resultaten in de WK-voorronde. De spreekwoordelijke druppel was het 1-1 gelijkspel in en tegen voetbaldwerg Liechtenstein. Daar verspeelde Slovakije mogelijk zijn laatste kans op de eindronde in Brazilië. Slovakije is voorlopig derde in groep G met 9 op 18. Bosnië leidt met 16 op 18 voor Griekenland (13 op 18). In februari ging Slovakije in het Brugse Jan Breydelstadion in een vriendschappelijke oefeninterland nog met 2-1 onderuit tegen de Rode Duivels. Op het vorige WK in Zuid-Afrika verraste Slovakije vriend en vijand door in de groepsfase uittredend wereldkampioen Italië (3-2) te verslaan. In de achtste finales verloor Slovakije van Nederland.

De 59-jarige Kozak is een voormalig Tsjechoslovaaks international die in eigen land vooral naam maakte als coach van MFK Kosice.

Belga

Archieffoto PN

MEER VOETBALNIEUWS