Egyptische regeringswoordvoerders stappen op

Egyptische regeringswoordvoerders stappen op

Egyptische regeringswoordvoerders stappen op

Print
Een woordvoerder van de Egyptische president Mohammed Morsi en de woordvoerder van de overheid hebben dinsdag ontslag genomen, nadat ook verschillende ministers hadden aangekondigd op te stappen. Dat werd dinsdag uit officiële bron vernomen.

De woordvoerder van het presidentschap Ehab Fahmi - detaché van het ministerie van Buitenlandse Zaken - besloot zijn post te verlaten, aldus een verantwoordelijke bij dat ministerie. Regeringswoordvoerder Alaa al-Hadidi deelde dan weer mee aan het persagentschap Mena dat hij zijn ontslag aan eerste minister Hicham Qandil had overgemaakt.

5 Ministers opgestapt

Vijf ministers, onder wie minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Kamel Amr, namen al ontslag uit de regering sinds de massale protesten tegen de islamistische president van zondag. De nieuwe ontslagen isoleren Mursi nog meer. Het Egyptische leger gaf het staatshoofd 48 uur de tijd om de eisen van het volk in te willigen, in de nasleep van de massale manifestaties doorheen het hele land die het vertrek van de president eisten.

Belga
Foto: Reuters

.

Nu in het nieuws