Nieuwe directeur bij AZ Herentals

Nieuwe directeur bij AZ Herentals

Nieuwe directeur bij AZ Herentals

Print
Rudy Van Ballaer is vanaf midden juli de nieuwe algemeen directeur van het AZ Herentals. Hij neemt de fakkel over van dokter Bruno Van Eesbeeck, die tijdelijk de functie waarnam.

Rudy Van Ballaer (38) was voordien gedurende vier jaar werkzaam in het AZ Nikolaas in Beveren als directeur beleidsinformatie en IT en daarvoor acht jaar in het AZ SalvatorSintUrsula (nu Jessa Ziekenhuis), in Hasselt.

Om zich in te werken in de dossiers en kennis te maken met de medewerkers en de afdelingen, is hij al sinds twee weken aanwezig in het Herentalse SintElisabethziekenhuis. “Ik krijg de kans om gedurende enkele weken mee te draaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, wat een heel leerrijke ervaring is”, laat de nieuwe directeur weten.

“Evenwichtsoefening”

Er wachten Rudy Van Ballaer meteen drukke tijden. Zo worden in 2013 nog een nieuw consultatiegebouw en bijkomende operatiezalen geopend. “AZ Herentals is een ziekenhuis dat groeit en wil blijven groeien, maar daarbij moeten we rekening houden met de economische realiteit. Het wordt een evenwichtsoefening om de financiële situatie onder controle te houden en tegelijkertijd in een kwaliteitsvolle zorgverlening te blijven voorzien. Elke patiënt verdient tenslotte een respectvolle behandeling.”

HHM

.

Nu in het nieuws