Maaike Ouboter brengt emotionele ode aan overleden zanger (video)

Print
De Nederlandse zanger en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal overleed maandagavond in Amsterdam. Net die avond bracht Maaike Ouboter een ode aan hem in 'De Beste Singer-songwriter van Nederland'.

In de eerste ronde van de talentenjacht beroerde ze al vele kijkers met het nummer Dat ik je mis, dat ze schreef voor haar overleden moeder. Dit keer maakte ze een lied over Maarten van Roozendaal, over wie ze mooie woorden had. "Ik vind hem zo'n pure, eerlijke man, en hij is heel rauw en dat bewonder ik wel. Hij maakt hele mooie teksten en vooral: hij maakte dingen niet mooier dan ze zijn, omdat het al mooi genoeg is."

Tijdens de uitzending werd het nieuws bekend dat de Nederlander was gestorven. Maaike speelde het lied Maarten wel niet live, de show was eerder opgenomen.

Begin februari raakte bekend dat van Roozendaal ongeneeslijk ziek was. De kleinkunstenaar won onder meer in 2008 de Poelifinarioprijs voor zijn voorstelling 'Het Wilde Westen'. Later mocht hij nog de Annie M.G. Schmidt-prijs, een Zilveren Harp en de Dirk Witte-prijs in ontvangst nemen. Terugkerende thema's in zijn shows waren zijn leven, liefde, dood en drank. Hij werd 51 jaar.

Foto Kris Van Exel

Nu in het nieuws