Op- en afrit Geel-West aan E313 naar Hasselt weldra weer open

Op- en afrit Geel-West aan E313 naar Hasselt weldra weer open

Op- en afrit Geel-West aan E313 naar Hasselt weldra weer open

Print
Na acht maanden van werkzaamheden gaan op 22 juli de op- en afrit Geel-West aan de E313 naar Hasselt opnieuw open. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dinsdag.

Tegelijk gaat echter de volgende fase van de al sinds 2011 lopende werken van start, wat wil zeggen dat de op- en afrit richting Antwerpen voor een half jaar dicht moet. De werken kaderen in het project Noord-Zuid Kempen, waarmee AWV in de regio een vlottere en veiligere mobiliteit wil verkrijgen.

Aan het op- en afrittencomplex van Geel-West wordt onder meer gewerkt aan de bouw van twee rotondes. De eerste daarvan, richting Hasselt, zal op 19 juli in gebruik genomen worden, eerst voor doorgaand verkeer tussen Geel en Westerlo, en vanaf 22 juli ook de aansluiting op de E313. Meteen na het openstellen van die zuidelijke rotonde worden de werken aan de noordelijke, richting Antwerpen dus, geïntensifieerd. Wie vanop de E313 vanuit Hasselt naar Geel wil, moet dan de snelweg reeds verlaten in Geel-Oost. Om vanuit Geel naar Antwerpen te gaan, volg je best de Nijverheidsstraat en Industrielaan om in Herentals-Oost de E313 op te rijden. De verbindingswegen werden al aangepast om de tijdelijke toename van verkeer te kunnen slikken.

Tussen zaterdagavond 20 juli en maandagochtend 22 juli zal ook de E313 zelf richting Antwerpen onderbroken worden, zodat de ondersteuningsconstructie voor een nieuwe brug er verwijderd kan worden. Tegelijk wordt ook de signalisatie geplaatst voor de nieuwe verkeerssituatie vanaf 22 juli.

Belga

Archiefbeeld Dirk Vertommen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio