De Baan hoopt op nieuwe school in 2015

De Baan hoopt op nieuwe school in 2015

De Baan hoopt op nieuwe school in 2015

Print
Mechelen - Frank Thienpont, directeur van De Baan, de lagere school in Mechelen-Noord die in mei werd getroffen door een zware brand, hoopt in september 2015 de nieuwe klaslokalen in gebruik te nemen. De stad reikt de school een helpende hand om de wederopbouw te bespoedigen. In ruil voor die hulp wordt De Baan een 'open school'.
Het geld dat met de verschillende steunacties werd ingezameld, zal niet worden gebruikt voor de bouw van de nieuwe klaslokalen. "Ik denk eerder aan meubels en beamers voor de lokalen. Op die manier kunnen we onze klassen wat extra cachet geven", zegt Thienpont. "Voor de bouw van de lokalen zelf wacht ik in eerste instantie op de bedragen van de verzekering en ik hoop dat het gemeenschapsonderwijs zal bijspringen. Ik verwacht dat we nieuwe gebouwen vanaf september 2015 in gebruik kunnen nemen."

De stad Mechelen laat zich intussen ook niet onbetuigd en stelt alles in het werk om de wederopbouw te bespoedigen. "We hebben een taskforce opgericht die het allemaal sneller moet laten verlopen", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). "Dat hebben we gedaan op voorwaarde dat directeur Thienpont ermee akkoord ging om van De Baan een open school te maken. Dat is iets waar we in de toekomst op willen inzetten."

Die open scholen moeten open staan van de buurt. "Onze stad blijft groeien. Daarom is het belangrijk om de terreinen van de school open te stellen voor de gemeenschap", meent Somers. "De sporthal en de refter, die kan dienen als een polyvalente zaal voor fuiven of vergaderingen, moeten buiten de schooluren ter beschikking staan van de buurt. Zo kunnen wijk en school een band creëren."

NIGE

Foto Patrick Hattori

Lees ook: Al 12.000 euro ingezameld voor De Baan

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio