Roland Duchâtelet: "Het is te gevaarlijk geworden"

Roland Duchâtelet: Het is te gevaarlijk geworden

Roland Duchâtelet: "Het is te gevaarlijk geworden"

Print
Roland Duchâtelet kondigde gisteren aan dat hij Standard Luik zal verlaten. De voorzitter kwam de afgelopen weken in het oog van een storm terecht en is voor duizenden Luikse fans de gebeten hond. "Mijn besluit staat vast. Ik ben te veel een schietschijf geworden en wil geen gewonden op mijn geweten", aldus Duchâtelet in een opiniestuk in De Tijd.

"Het gaat niet meer. Het is te gevaarlijk geworden", klinkt het. "Ik ben weg en dat staat vast. Ik wacht wel tot er een overnemer is, maar in deze omstandigheden kan ik echt niet blijven. Ik ben voor duizenden mensen de gebeten hond. Ik ben het doelwit van een volksopstand. De supporters willen de macht grijpen. Wel, dat ze het doen en met een overnemer voor de dag komen."

"Ik ben naar Standard gekomen omdat ik niet wilde dat de club in buitenlandse handen zou vallen. Ik wilde de club stabiliseren op een hoog niveau en er een club van maken die zal overleven in de forse concentratie die er onvermijdelijk aan zit te komen. Ik had gehoopt dat ik mijn werk had kunnen afmaken", aldus Duchâtelet in de krant.

ToMas
Archieffoto

MEER VOETBALNIEUWS