Feestelijke opening fietspad Langedijk

Print

Feestelijke opening fietspad Langedijk

Laakdal -

Onder een stralende zon werd zondag 30 juni, het nieuw aangelegde fietspad van 3,2 km tussen Groot-Vorst (Langedijk) en Eindhout (Oude Vorstseweg) in Laakdal door een massa enthousiaste fietsers ‘officieel’ ingereden.Door de aanwezigheid van een tweehonderd tal fietsers gaven de Laakdallers duidelijk te kennen dat ze het nieuwe fietspad tussen Eindhout en Groot-Vorst enorm appreciëren.


Voor de aanvang van de fietstocht dankte Frank Sels, provincieraadslid en schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid iedereen die er voor gezorgd had dat dit project een succes is geworden: “Maar vooral gaat mijn dank uit naar de inwoners en handelaars die langsheen de projectzone wonen. Want je kan nu eenmaal geen omelet bakken zonder de eieren eerst te breken. En zonder de goede wil en het geduld van deze mensen hadden wij vandaag hier niet gestaan om dit fietspad officieel in te huldigen.”

Maar ook voor de provincie had hij een woord van dank over. Het was immers het provinciebestuur die met een flinke som geld tussenkwam in de uiteindelijk afrekening. Chris Brouwers van de dienst mobiliteit van het Antwerpse provinciebestuur benadrukte daarop dat onze provincie een echte fietsparadijs is en dat het provinciebestuur er alles aan doet om dit fietsen zo veilig mogelijk te maken.

Na de speeches vertrok de colonne richting het fietspad waar het lintje werd doorgeknipt. Tijdens de ongeveer 3 km lange rit werden de fietsers getrakteerd op aardbeien uit Groot-Vorst, Eindhoutse tutters en pralines. Na de fietstocht mochten de sportievelingen hun buikje vullen met een natje en een droogje op de receptie in zaal Dennenoord.

Niet alleen de deelnemers blikten achteraf tevreden terug op hun zondags uitje, ook de schepenen en de burgemeester waren tevreden. “Bij de aanleg werd maximale aandacht geschonken aan de nieuwste normen qua veiligheid. Zo kozen we resoluut voor een vrijliggend dubbelrichting fietspad van 2,5 m breedte waar mogelijk. De twee oversteekplaatsen werden met een verhoogd plateau in Groot-Vorst en een asverlegging in Eindhout veilig gemaakt. Daarnaast werden de twee dorpskernen vernieuwd en de busaccommodaties op punt gesteld. Misschien sluipt in de verbetering van de weg en het fietspad ook wel een gevaar. Ondanks het feit dat er een drietal visuele wegversmallingen zijn ingebouwd, is het wegdek tussen Paviljoen en Groot-Vorst zodanig vernieuwd dat er wel eens te snel zou kunnen gereden worden. Als beleid kondigen wij bij deze dus ook al aan dat de politie op deze weg snelheidscontroles zal uitvoeren.”

Alleszins waren de deelnemers zeer enthousiast en tevreden over het geleverde werk. “Het feit dat dit fietspad onlangs in een enquête van een lokale krant verkozen werd tot veiligste fietspad van Laakdal motiveert mij sterk om op de ingeslagen weg verder te werken”, besluit Frank Sels tevreden.

Stefan Helse
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio