Haven koopt gronden van Opel-fabriek

Haven koopt gronden van Opel-fabriek

Haven koopt gronden van Opel-fabriek

Print
Het Antwerpse Havenbedrijf wordt eigenaar van de terreinen van de voormalige Opel-fabriek. De haven en General Motors, het moederbedrijf van Opel, kwamen aanvankelijk niet tot een overeenkomst over de kostprijs, waarop een rechter de waarde van de terreinen vastlegde.

Opel Antwerpen ging eind 2010 definitief dicht. Sindsdien liggen de gronden er verlaten bij. Het Antwerpse Havenbedrijf deed al langer verwoede pogingen om de terreinen te kopen. Het bood in 2011 nog 30 miljoen euro, maar General Motors dacht eerder aan een bedrag tussen 90 en 100 miljoen.

Omdat beide partijen er niet uitkwamen, moest een rechter tussenbeide komen om via een commissie van onafhankelijke deskundigen de waarde van de gronden vast te leggen. Zij schatten die op 43,6 miljoen euro, een bedrag dat het Havenbedrijf wel wilde neerleggen.

Welke plannen de haven met de gronden heeft is nog niet duidelijk. "Het is een prachtige locatie, 90 hectaren, dat kan je niet globaal elke dag aanbieden. Dus in de eerste plaats zullen we kijken of we op de wereldmarkt een industrieel project kunnen verwerven om daar in te planten", zegt Eddy Bruyninckx van de haven aan VRT. "Of we moeten nadien verdere stappen zetten wanneer het niet lukt om één grote gegadigde te vinden met een mooi project, maar dat moet de toekomst uitwijzen."

Foto: Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio