Postbode Kurt De Bruyn wint Eco Drive Challenge

Postbode Kurt De Bruyn wint Eco Drive Challenge

Postbode Kurt De Bruyn wint Eco Drive Challenge

Print
Boom - Bomenaar Kurt De Bruyn, postbode op grondgebied Rumst, heeft de nationale Eco Drive Challenge van bpost gewonnen. Deze competitie peilt naar zuinig rijden, hoffelijkheid in het verkeer, beroepsernst, en klantvriendelijkheid.
Over twee maanden vertegenwoordigt hij ons land in Ierland.

Kurt De Bruyn (foto) werkt sinds 2001 bij bpost en rijdt sinds 2004 met een wagen van het bedrijf. "Ik doe wel bewust wat moeite om zuinig te rijden, maar was toch verbaasd om recent te horen dat ik onder meer op basis van zuinig rijden en weinig brandstof te verbruiken, geselecteerd werd in België. We hebben met de tien best ecologisch rijdende postbodes, geselecteerd op basis van tankbeurten en verbruik, onderling een wedstrijd gehouden in Brussel".

De wedstrijd bestond uit een quiz met algemene vragen over bpost, maneuvers op een parkoers, en een rit van het hoofdkantoor Brussel X tot Anderlecht X. "Onderweg werden we gecontroleerd op klantvriendelijkheid, verbruik, rijstijl, enz. Op 30 september en 1 oktober moet ik naar Ierland om België te vertegenwoordigen. Dan moet ik het opnemen tegen de vertegenwoordigers van andere Europese landen", verklaart Kurt De Bruyn. Hij voegt er aan toe dat hij postbode is in Rumst maar sinds eind mei in het nieuwe postgebouw in Aartselaar werkt, waar ook de collega's van Boom en Niel, sindsdien hun stek hebben.

Jan BOEY

Foto WH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio