Vakantie

"Zonnecrèmes voor kinderen niet te vertrouwen"

Print

Zonnecrèmes voor kinderen niet te vertrouwen

U gaat op vakantie en u neemt mee? De zonnecrème voor uw kinderen waarschijnlijk. Maar maakt u daarbij wel de juiste keuze?

De Franse consumentenorganisatie trekt namelijk aan de alarmbel. Volgens hen is meer dan de helft van alle zonnecrèmes voor kinderen niet voldoende werkzaam. Tijdens de test werden de crèmes in een labo blootgesteld aan UV-straling om te zien hoeveel van die straling ook effectief werd tegengehouden door de zon. Wat bleek? Slechts 4 van de 10 onderzochte crèmes bleek zijn beloftes waar te maken. In de crèmes die onvoldoende scoorden zaten vaak ontstekingsremmers die de zonnebrand maskeerden. Daardoor wordt de huid minder snel rood, waardoor je denkt niet te verbranden, terwijl dat in realiteit wel het geval is.

De producenten zelf ontkenden het onderzoek in alle toonaarden. Volgens hen zijn hun producten wel veilig. Welke crèmes de test wel doorstonden met glans?

Avène zonnemelk factor 50+, Mixa Solaire zonnemelk factor 50, Vichy zonnemelk factor 50+ en Alga Maris zonnecrème in sprayvorm factor 50+.

Photo News

NIET TE MISSEN