Braziliaans international Paulinho trekt naar Tottenham

Braziliaans international Paulinho trekt naar Tottenham

Braziliaans international Paulinho trekt naar Tottenham

Print
De Braziliaanse international Paulinho ruilt Corinthians voor Tottenham Hotspur. Dat heeft de middenvelder gisteren op een persconferentie bevestigd. Tottenham betaalt 20 miljoen euro voor zijn eerste zomertransfer.

De 24-jarige Paulinho stond drie jaar onder contract bij Corinthians en won met de club onder andere de Copa Libertadores en het WK voor clubs. Zondag schreef hij met de Seleçao ook de Confederations Cup op zijn naam.

"Er komt een moment waarop het tijd is voor iets anders", zei een geëmotioneerde Paulinho gisteren aan de verzamelde pers. "Ik wil iedereen bij Corinthians bedanken. De club zit voor altijd in mijn hart."

Speculaties

Met de transfer komt een einde aan de wekenlange speculaties over de toekomst van Paulinho. Naast interesse van Tottenham hadden ook Internazionale, Real Madrid en Chelsea de 24-jarige Braziliaan op hun verlanglijstje staan. "Maar het enige concrete bod kwam van Tottenham", aldus Paulinho. "Ik ben blij dat ik naar een grote club in een grote competitie kan gaan."

Gareth Bale

Bij Tottenham zullen ze in de wolken zijn met de nakende komst van Paulinho. De club wil er deze zomer immers alles aan doen om goudhaantje Gareth Bale op White Hart Lane te houden en dat kan enkel als de club zich fors versterkt.

ToMas
Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS