Mosselen zijn te laat door slechte weer

Mosselen zijn te laat door slechte weer

Mosselen zijn te laat door slechte weer

Print
Door het slechte weer komt het mosselseizoen twee weken later op gang, tot grote wanhoop bij de mosselkwekers. De bodemculturen willen maar niet beginnen groeien. Er wordt volgende week een nieuwe balans opgemaakt om de schade op te meten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De voorlopige startdatum voor het mosselseizoen staat op 17 juli, maar wellicht wordt die nog achteruit geschoven. "De mossel is en blijft een natuurproduct. Wij hebben dat niet in de hand", zegt Hans Van Geesbergen, secretaris van de Producentenorganisatie Mosselcultuur.

Achterstand

Tijdens een normaal seizoen kunnen kwekers in juni al de velden in de Oosterschelde en Waddenzee gaan bekijken, maar dat is al tot twee keer toe afgelast. "Volgende week proberen we opnieuw, in de hoop dat we op 17 juli kunnen starten", aldus Van Geesbergen.

De hangcultuurmosselen hebben ondertussen wel al de warenhuizen en restaurants bereikt. Volgens directeur van Prins & Dingemanse Jan-Kees Marcus zijn die alvast van goede kwaliteit. De bodemcultuurmosselen kunnen door het opschuiven van het seizoen duurder worden, meent hij.

MCe
Archieffoto

Nu in het nieuws