Schepen vindt voor adoptie afgestaan kind na 43 jaar terug

De Borsbeekse schepen van Sociale Zaken Rita Schouppe (N-VA) heeft haar biologische zoon na 43 jaar teruggevonden. In 1970 moest ze hem voor adoptie afstaan omdat hij buiten het huwelijk geboren was.

jrosquin

Voor Rita Schouppe (63) waren het emotionele dagen. Nadat haar inmiddels volwassen zoon weer was opgedoken, werd het haar gisteren even te machtig. Op een huldigingsplechtigheid kon ze zich niet langer inhouden en vertelde ze over haar emotionele ontmoeting. “Ik ben wel heel blij”, zei ze ontroerd. “En mijn zoon ook. Het is natuurlijk niet gemakkelijk en we moeten met veel andere mensen rekening houden. Maar iedereen die het nieuws hoort, is ook heel blij voor ons.”

Spoorloos

43 jaar geleden beviel Schouppe als twintigjarige van haar zoon. Die werd haar meteen ontnomen. In 1970 waren buitenechtelijke kinderen en adoptie nog veel meer een taboe dan nu. Achteraf kon ze hem niet meer terug opeisen. Er was jarenlang van hem ook geen spoor meer te vinden.

Pas sinds de jaren negentig bestaan er verenigingen die proberen om adoptiekinderen en - ouders elkaar terug te laten vinden. Een systeem dat voor Schouppe en haar vruchten afwerpt. De levens van beide families veranderen daardoor voor altijd.

ELME

MEER OVER Borsbeek

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio