Activisten willen niet weg uit bos

Print

Activisten willen niet weg uit bos

Wilrijk - Milieu-activisten bezetten sinds zondagnacht het Ferrarisbos in Wilrijk en ze zijn niet van plan snel te vertrekken. Met slaaphutten hoog in de bomen en een centraal kamp verzetten ze zich tegen de kap van een deel van het eeuwenoude bos. De actie doet denken aan de bezetting van het Brugse Lappersfortbos in 2010.

Het transport- en logistiek bedrijf Essers startte onlangs met de voorbereiding van een nieuw gebouw voor Veritas op het industrieterrein in Wilrijk. Daarvoor zou een deel van het Ferrarisbos moeten verdwijnen. De actievoerders van GroeNoord en Groenfront staan wantrouwig tegenover de lopende procedures en trokken daarom zondagnacht het afgesloten bos in.

Enkelen van hen deden al ervaring op in het Lappersfortbos, waar tussen 2001 en 2010 soms meer dan honderd bezetters verbleven. Uiteindelijk ontzette een politiemacht van een vijftigtal agenten hen in 2010. Daarbij werden 25 actievoerders opgepakt en geraakten vijf agenten lichtgewond.

Hoe lang de actie zal duren, kunnen ze niet voorspellen. “Komen hier straks veertig politieagenten ons weghalen, dan is het sneller gedaan. Maar het kan ook lang duren”, zegt woordvoerster Fleur Van den Bosch. De bezetters, een twintigtal, zijn in elk geval niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Gisteren kregen ze al een eerste politiebezoek.

SV

Lees ook: Actievoerders bezetten bedreigd Ferrarisbos

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio