'Happy slappers' slaan jongeman (15) op gezicht

Een vijftienjarige Heistenaar is zaterdag na de braderie slachtoffer geworden van 'happy slapping'. Een groepje van acht personen deelde zonder aanleiding klappen uit.

jrosquin

"In de buurt van ons huis in de Stationsstraat wandelden ze een groepje van acht personen voorbij, dat traag aan het wandelen was. Die jongens begonnen te roepen. Daarna begonnen ze te duwen en te trekken. En ze deelden raken klappen uit, ook op zijn gezicht", zegt vader Raphaël De Boel.

"Mijn zoon heeft onder andere en blauw oog en een gebroken tand aan de aanval overgehouden. Gelukkig is mijn zoon geen tengere jongen. Hij is een meter negentig groot en doet aan sport. Anders had hij misschien erger gewond geweest. Ze hebben hem geen geld afgenomen. Ze waren gewoon uit op een gevecht."

Naast de fysieke letsels is de jongeman natuurlijk ook erg geschrokken. "Hij is aangedaan door wat er gebeurd is", klinkt het.

Commissaris Gabriël Van den Broeck van de lokale politie bevestigt de feiten en zegt dat er nog een zoekactie in de buurt is geweest. "Maar die heeft niets opgeleverd. We zetten het onderzoek verder."

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto Patrick Hattori

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio