Facebookpagina drukt ongenoegen uit over gewijzigde kerstmarkt

Print
Putte - Tijdens de jongsgte gemeenteraad in Putte gaf het bestuur aan dat de formule van de kerstmarkt wordt gewijzigd. Heel wat mensen blijken nu liever te willen vasthouden aan het vertrouwde concept. Dat blijkt uit de resultaten van een Facebook-pagina die zaterdag op de wereld werd losgelaten. De pagina bereikte ondertussen meer dan 1000 vind-ik-leuks.
“De kerstmarkt was stilaan gevolueerd richting een laatavondfuif. Daarom wilden we deze opnieuw een andere invulling geven, gericht op een gezellige dag voor het gezin. De kerstmarkt zal daarom al om 14u starten en wordt ook verplaatst naar zondag 22 december, in plaats van 23 december”, legt burgemeeter Chris De Veuster (CD&V) uit.

Oppositielid Peter Gysbrechts (Open Vld), die naar eigen zeggen namens de jongeren en verenigingen achter de Facebook-pagina reageert, uit zijn ontevredenheid over de beslissing. “Oorspronkelijk werd de kerstmarkt altijd door de Putse middenstand georganiseerd, maar omwille van praktische overwegingen namen wij dat met het toenmalige bestuur twee jaar geleden van hen over. Voor de gemeente was het een topevenement, want er moest geen publiciteit gemaakt worden om toch een massa volk op de been te brengen. Zelfs weer en wind vormde geen barrière voor de trouwe bezoekers”, legt hij uit.

De geruchten dat de kerstmarkt zou afgeschaft worden, ontkent burgemeester De Veuster ten stelligste. “Ook het vuurwerk zal gewoon doorgaan. We willen in de eerste plaats het karakter van een echte kerstmarkt terug naar boven halen. Verder hoorde ik ook al positieve reacties op onze nieuwe aanpak. We denken dan ook dat we daarmee een formule kunnen aanbieden die misschien zelfs nog beter in de smaak zal vallen dan de vorige.”

Kvro
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio