Ceo Katoen Natie wil pas na 23 juli verder praten

Ceo Katoen Natie wil pas na 23 juli verder praten

Ceo Katoen Natie wil pas na 23 juli verder praten

Print
De gesprekken over het statuut van het personeel bij Logisport zullen na 23 juli met de bonden hervat worden. Dat zegt CEO van Katoen Natie Fernand Huts vanuit het buitenland. Hij heeft vertrouwen in het verslag dat de inspectiediensten maandag op basis van een ronde bij Logisport zullen opstellen.

Fernand Huts verblijft momenteel in het buitenland, maar hij blijft nauw betrokken bij de aan de gang zijnde gesprekken tussen vakbonden en werkgeversafgevaardigden van Logisport en Abes. Over het akkoord dat maandagavond uit de bus is gekomen, is hij tevreden.

"Ik heb gezegd dat ik de schadeclaims zou intrekken als het werk hervat wordt, en dat is bij deze ook gebeurd. Dit akkoord is een goede zaak voor alle partijen", zegt Huts. "Voor de rest ben ik trots en fier op de inspectie, die op verschillende honderden tewerkgestelden geen illegale tewerkstelling heeft aangetroffen", vervolgt de Katoen Natie-baas laconiek.

Het inzetten van niet-havenarbeiders voor havenarbeid zal niettemin onderwerp zijn van de discussie na 23 juli, zegt Huts. "Ik ben een man van de dialoog en zal dat ook zo blijven."

Lees ook:
Bonden Katoen Natie: "Er is aan onze belangrijkste eisen voldaan"
Akkoord bij Katoen Natie

Belga
Foto DK

.

Nu in het nieuws