Bonden Katoen Natie: "Er is aan onze belangrijkste eisen voldaan"

Bonden Katoen Natie: Er is aan onze belangrijkste eisen voldaan

Bonden Katoen Natie: "Er is aan onze belangrijkste eisen voldaan"

Print
"Er is aan de belangrijkste eisen van de bonden voldaan," dat Erik Quisthoudt van ACLVB nadat bekend raakte dat de verzoeningsgesprekken tussen de werkgeversdelegaties voor Katoen Natie en de bonden tot een akkoord hebben geleid.

"De schadeclaims voor stakers worden ingetrokken en de werkgevers hebben bevestigd dat er geen represailles zullen zijn. Bovendien zullen er gesprekken opgestart worden om de problematiek rondom havenarbeid integraal aan te pakken."

Lees ook: Ceo Katoen Natie wil pas na 23 juli verder praten

Die gesprekken zullen gebaseerd worden op bevindingen van de arbeidsinspectie. Die bezocht maandagmiddag Logisport en zal daar verslag van opmaken.

"We hopen het proces-verbaal daar morgen van te krijgen. We zijn er van overtuigd dat er een overtreding is geweest van de wet op de havenarbeid. Dat zullen we meenemen in gesprekken, waarbij Katoen Natie zich zal aligneren met de geldende wetgeving," aldus Quisthoudt, die over het algemeen tevreden is met dit akkoord.

Volgens zijn collega van ACV-Transcom Joris Kerkhofs kan het zijn dat door het herbekijken van de personeelsstatuten werknemers van paritair comité zullen veranderen. In de besprekingen zullen volgens hem ook een aantal andere onduidelijkheden, zoals bijvoorbeeld over de rol van het bemiddelingskantoor, besproken worden.

"Ik vond het ontzettend spijtig dat er vier tot vijf dagen gestaakt moest worden om iets te kunnen bereiken wat in de wet staat. Dit gaat over spelletjes van Fernand Huts. Hij is misschien een groot zakenman, maar als mens is hij laag gevallen", aldus Kerkhofs.

Door het akkoord zullen de stakingsposten bij KTN Terminals (op linkeroever, waar sinds woensdagmiddag gestaakt wordt) en Abes (op rechteroever, met een stakingspiket sinds maandagochtend) maandagavond meteen opgebroken worden.

Lees ook: Akkoord bij Katoen Natie

Belga
Archieffoto BHul

.

Nu in het nieuws