Journalist dient klacht in tegen agressieve Europarlementariërs

Print
De journalist van de Nederlandse website GeenStijl die vorige week hardhandig werd aangepakt door twee leden van het Europees parlement dient klacht in tegen zijn belagers. Tom Staal registreerde met de camera hoe Miloslav Ransdorf en Raffaele Baldassare enkel de presentielijst tekenden om de dagvergoeding van 306 euro op te strijken maar dat was niet naar de zin van de politici.

Europarlementsvoorzitter: "Kwaliteit GeenStijl is relatief beperkt"
'Betrapte' Europarlementsleden slaan raak

"Gelijk hebben is een ding, gelijk krijgen een tweede. En soms zit er niets anders op dan je te verlagen tot de middelen die ter beschikking staan om je gelijk te gaan halen. Dat laatste hebben we zojuist gedaan", klinkt het op GeenStijl.nl.

Omdat ze vinden dat het Tsjechische parlementslid Miloslav Ransdorf (van de radicaal-linkse groep) en zijn Italiaanse collega Raffaele Baldassare (van de Berlusconi-partij PdL, deel van de EVP-fractie) hen onterecht hebben aangevallen, hebben ze een Europees parlementsvoorzitter Martin Schulz aangeschreven. Ze verwijten Schulz bovendien dat hij de "meppende MEP'ers" vorige week weigerde te veroordelen.

"Dit gedrag is toch ongehoord voor een instelling die pronkt met een Nobelprijs voor de Vrede", staat er in de brief te lezen.

"Omdat we niet helemaal vertrouwen op de integriteit van de heer Schulz, hebben we voor de zekerheid ook nog een klacht bij Europees fraudemeldpunt OLAF ingediend, en ligt er een briefje voor de Europese Ombudsman klaar voor als Schulz niet tijdig reageert op onze klachten", aldus de strijdvaardige Nederlanders.

Lees de volledige brief hier.

FiVr
Beeld: geenstijl.nl

.

Nu in het nieuws