Conflict bij Katoen Natie voorbij

Conflict bij Katoen Natie voorbij

Conflict bij Katoen Natie voorbij

Print
Het conflict bij Katoen Natie is voorbij. Gisteravond werd een akkoord bereikt nadat het geschil eerder nog razendsnel was uitgegroeid tot een van de zwaarste Antwerpse havenconflicten van de jongste jaren.

Na acht uur onderhandelen konden de drie havenvakbonden en een team van directeuren van Katoen Natie (KTN) rond 19.30u hun handtekening zetten onder een akkoord. Meteen werden na zes dagen staken alle acties opgeschort.

STANDPUNT: Bonden Katoen Natie: "Er is aan onze belangrijkste eisen voldaan"

KTN-eigenaar Fernand Huts ging ermee akkoord zijn schadeclaims tegen de stakende dokwerkers in te trekken en geen represailles te nemen.

Wat de kern van het conflict betreft het recht op controle en de eis dat havenwerk niet door bedienden gebeurt slaagde de sociale bemiddelaar erin iedereen het gezicht te laten redden: de bonden lieten de controle maandag over aan de Sociale Inspectie en op basis van haar later verwachte rapport zal vanaf 23 juli met Fernand Huts himself onderhandeld worden over de correcte toepassing van de wet-Major.

Beide partijen lijken er van overtuigd te zijn dat de Sociale Inspectie hen gelijk zal geven. Een uur later waren de acties gestopt na een dag die Katoen Natie zwaar liet bloeden.

'Huts doet de haven geen plezier'
Ceo Katoen Natie wil pas na 23 juli verder praten

Belga
Foto BHul