1 / 2

Pittige Elly (20) finaliste van Belgium Maxi Model Award

Onder de slogan volslank moet ook kunnen voert Elly Van Peer (20) als finaliste van de Belgium Maxi Model Award volop campagne. De pittige Massenhovense met maatje 44-46 is een van de topfavorietes voor de titel.

Elly's moeder Marina Debandt baatte jarenlang broodjeszaak 't Gebakken Broodje op de Liersebaan in Massenhoven uit.

Kristin Matthyssen

Omdat ze met haar gewicht worstelde en als gevolg daarvan een tekort aan zelfvertrouwen had, ging Elly in 2010 naar het Zeepreventorium in De Haan, waar jongeren op internaat onder begeleiding leren afvallen. Meer beweging en een ander voedingspatroon zijn hier doorslaggevend. Elly slaagde erin dertig kilo te verliezen.

"Ik ging van maatje 48 naar maatje 44-46", vertelt ze. "Spijtig genoeg kwamen er na het schooljaar opnieuw enkele kilo's bij. Dat gaf me een knauw. Toen heb ik me ingeschreven voor de Belgium Maxi Model Award. Gelukkig is mijn gewicht nu opnieuw gestabiliseerd. In het Zeepreventorium moesten we drie uur per dag sporten, maar dat is niet vol te houden."

Momenteel zit Elly in haar zevende jaar winkelbeheer en etalage. Volgend jaar wil ze een studie voor kleuteronderwijzeres beginnen. "Ik zit nog altijd op school in De Haan. Mijn ouders zijn intussen naar Lombardsijde verhuisd. Toen ze me elke week naar De Haan moesten brengen, hebben ze de smaak van de zee te pakken gekregen. Papa ging net met pensioen en ze hebben ervoor gekozen om rustig aan de kust te komen genieten. Zelf mis ik Zandhoven enorm. Ik kom er nog elk weekend naartoe en ook mijn sponsors voor de Maxi Model Award heb ik in Zandhoven gevonden. Ik vind de zee mooi maar saai", lacht Elly.

De reacties in haar omgeving zijn heel positief. "Een enkeling maakt eens een smalende opmerking, maar de meesten vinden het tof dat ik dit doe. In de wedstrijd vallen vijf awards te verdienen, en ik hoop die van 'beste fotomodel' te winnen. Het is mijn droom om als volslank fotomodel internationaal te kunnen werken. Ik ken een meisje met een matje meer dat voor fotoshoots geregeld naar New York vliegt. De hoofdprijs van de wedstrijd is trouwens een trip naar New York. Als finaliste mochten we al een modeshow lopen voor de modezaak XL in Rillaar."

Met haar expressief gezicht, zelfbewuste kledingstijl en lengte van 1 meter 75 behoort Elly tot de topfavorietes van de zeventien finalistes, onder wie vijf Franstaligen. Volgens de organisatie springt Elly er uit omdat ze de kilo's die ze in het verleden verloor, er op eigen wilskracht afkreeg, wat toch een streepje voor is op kandidates die al een maagverkleining lieten uitvoeren.

"Ik heb vooral schrik voor het spreken op het podium voor de jury. Ik ben nog altijd wat onzeker", zegt Elly.

De finale vindt plaats op 28 september.

Wie Elly Van Peer wil steunen, kan een sms sturen naar MMBW (spatie) 5 naar 6693.

www.belgiummaximodelaward.beKristin Matthyssen


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio