Muziekleerkrachten stappen 100 kilometer voor het goede doel

Muziekleerkrachten stappen 100 kilometer voor het goede doel

Muziekleerkrachten stappen 100 kilometer voor het goede doel

Print
Essen - Twee muziekleraars kwamen zaterdag te voet naar muziekacademie Muzarto in Essen. Dat deden ze om hun deelname aan de Oxfam Trailwalker in de kijker te zetten. Om te mogen starten moeten de deelnemers minstens 1.500 euro aan sponsorgeld verzamelen en honderd kilometer afleggen.
Sam Faes (30), leraar cello, en Maurice Maris (52), leraar viool, bij muziekacacdemie Muzarto wandelen deze zomer, elk met hun eigen team, honderd kilometer voor het goede doel in de Oxfam Trailwaker. Zij zetten dit initiatief kracht bij door afgelopen zaterdag van thuis naar Muzarto in Essen te stappen.
Vioolleraar Maurice Maris vertrok vrijdagnacht om 2.30 stipt in Haasdonk om in totaal 50 kilometer af te leggen. Om 05.00u werd hij door de celloleraar Sam Faes opgewacht aan het Schriek in Mariaburg. Samen legde het muzikale duo de laatste dertig kilometer af tot aan de eindmeet bij Muzarto in Essen. “We zien dit als een goede oefening”, zegt Maurice Maris. “Het weer was vannacht niet zo schitterend. Ik heb twintig kilometer in de regen gelopen. Maar gaande weg klaarde het toch op.” Maris en Faes kwamen om 12u in Essen aan.
Regelmatig doen beide heren flinke wandelingen om zich voor te bereiden op de Oxfam Trailwalker. “Met een team van vier wandelaars moeten we minimum 1500 euro inzamelen voor het goede doel”, zegt Sam Faes. “We hebben ieder een eigen team. Maurice gaat de uitdaging aan met het ‘Stapgenootschap’, ons team hebben we ‘Den Trekstok’ gedoopt. Uiteraard is het de bedoeling dat heel de ploeg 100 kilometer uitloopt. Oxfam-solidariteit steunt met het geld projecten in het Zuiden.” De sponsorwandeling gaat door op 24 en 25 augustus.Info: www.oxfamtrailwalker.be.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio