Nieuwbouw 't Kofschip start volgende zomer

Nieuwbouw 't Kofschip start volgende zomer

Nieuwbouw 't Kofschip start volgende zomer

Print
Duffel - Het gemeentebestuur heeft aan omwonenden en ouders de bouwplannen voor de gemeentelijke basisschool 't Kofschip aan de Kwakkelenberg toegelicht.
't Kofschip biedt zowel kleuter- als lager onderwijs aan. Door de invoering van gemengd onderwijs en kleuteronderwijs is het aanwezige aantal kinderen en personeel op de site verdubbeld. 't Kofschip heeft daardoor een tekort aan ruimte. Een nieuwbouw was dus hoog nodig.

"In grote lijnen komt het er op neer dat er een volledig nieuwe kleuterschool wordt gebouwd, een nieuwe refter voor de kleuterschool en voor de lagere school en vier extra klaslokalen voor de lagere school. Voor de medewerkers van het secretariaat, de directie en het personeel komen er nieuwe lokalen. De huidige turnzaal wordt gemoderniseerd", zegt schepen van Onderwijs Ivan Blauwhoff (N-VA).

"De aanvang van de werken is gepland in de zomer van 2014. Voor de realisatie van de nieuwbouw heeft de gemeente een contract afgesloten met DBFM Scholen van Morgen. Deze vennootschap ontfermt zich zowel over het ontwerp en de financiering als het onderhoud van de gebouwen gedurende dertig jaar. Tijdens deze periode betaalt de gemeente een vergoeding. Daarna wordt de infrastructuur aan de gemeente overgedragen", zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio